Women in Technology

Hear us Roar



Article:
  Apache Web-Serving with Mac OS X: Part 1
Subject:   Apache doesn't work
Date:   2006-06-21 09:05:07
From:   balijewel
Hello, I'm using iMac intel chip with mac osx 10.4.6. I have the problem on Apache webserver:
1. On my system preferences/sharing, personal sharing check box is off. So i can not make it on.
2. localhost doesn't work, apache need to be resatart. I try to go to terminal and type sudo apachectl start ( sudo: apachectl: command not found ) and sudo apachectl graceful ( sudo: apachectl: command not found ). Please help me. Thanks,


Deni

Main Topics Newest First

Showing messages 1 through 2 of 2.

  • Apache doesn't work
    2006-07-09 18:36:35  snegin [View]

    I'm having the same problem, also using a macbook and os 10.4.6. It occured after one of two things - probably the second...
    1. I installe x-code. I don't think this is the problem, but I hadn't checked apache since I did this.

    2. I tried to build php4.3 (i am new to working with unix in this way, and have never built/compiled - only used binaries.) It wasn't working out, so I tried to undo what I did by removing the files I had installed. This also involved installing and using fink, and installing some libraries, which I probably should have read more about before I did. I was trying to follow instructions, but I must have done something wrong.

    I have already replaced the httpd.conf with the httpd.bak. This did not help.

    The message I am getting in the console is:

    Processing config directory: /private/etc/httpd/users/*.conf
    Processing config file: /private/etc/httpd/users/+entropy-php.conf
    fopen: No such file or directory
    httpd: could not open

    but that is not true because that path and those files do exist.

    Any advice or suggestions would be appreciated. Thanks.

    --Shana
  • Apache doesn't work - SOLUTION
    2007-02-03 09:26:55  steveninthesun [View]

    The solution for me was to re-edit the 'httpd.conf' file. The problem started after I installed php software and was told to remove the '#' from the lines '#LoadModule php4_module libexec/httpd/libphp4.so' and '#AddModule mod_perl.c'. By putting them back, my Personal Web Sharing now starts.