Women in Technology

Hear us Roar



Article:
  Apache Web-Serving with Mac OS X: Part 2
Subject:   Finally got SSI to work! Here's what I ran into...
Date:   2003-05-19 17:41:01
From:   anonymous2
I followed the directions exactly... I got the cgi-bin to work, was able to chmod and add .shtml to the default list (which was referenced to another article). However, when it came to getting the .shtml to having the cgi show up in the file, it didn't work (but the cgi worked fine seperate).


I found out the problem in the conf file was it was not set up as the tutorial. I did different searches and nothing came up. I eventually looked through the code, read the comments and found where I needed to add "Includes" (after many failed attempts at putting it in the wrong options list). Here is the snippet from the tutorial and below is where I found I needed to make the change...


<Directory "/Library/WebServer/Documents">
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
AllowOverride None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>



Actual httpd.conf file snippet:


# This should be changed to whatever you set DocumentRoot to.
#
<Directory "/Library/WebServer/Documents">


#
# This may also be "None", "All", or any combination of "Indexes",
# "Includes", "FollowSymLinks", "ExecCGI", or "MultiViews".
#
# Note that "MultiViews" must be named *explicitly* --- "Options All"
# doesn't give it to you.
#
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews Includes

Full Threads Oldest First

Showing messages 1 through 1 of 1.

  • THANK YOU
    2004-10-17 20:59:56  LostBurner [View]

    Thank you, thank you, thank you. I followed the tutorial exactly, and was having absolutely zero luck. I had no idea what to do, and was trying one thing after another... your remedy worked like a charm. Thank you. I love you. OMG.